Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ώρα να ...θυμηθούμε...

Το χωριό μας η πατρίδα μας η ιδιαίτερη είναι ενα κομματι απο την ζωή μας και μάλιστα ένα μεγάλο κομμάτι .
Χρόνια παιδικά χρόνια ανέμελα που για μας τους μεγαλύτερους πέρασαν ανεπιστρεπτί αλλά χαρίζοντάς μας αιωνίως μνήμες ενθυμήσεις και αναμνήσεις.
Παιχνίδια στους χωμάτινους τότε δρόμους τους γεμάτους σκόνη , που καναν τα ρούχα μας εκεινα τα λίγα και φτωχικά ρούχα να σκονίζονται και να λερώνονται αλλά χωρίς να μας αγχώνει αυτό.
Το χωριό μας μας χάρισε απίθανα καλοκαίρια γεμάτα ανέμελο παιχνίδι στους σκιερους τότε δρόμους και αυλές , παιχνίδια ομαδικά με ολα τα παιδιά .
Παιχνίδια απλοικά με καπακια απο μπύρες και λεμναδες ή ακόμα και λίγο πιο....βάρβαρα όπως όταν κηνυγούσαμε τα δόλια τα σπουργίτια με τις σφεντόνες αι ορισμενοι πιο εξελιγμένοι με τα αεροβόλα ...
Περασμενα χρόνια τωρα όλοι μας πάνω απο έναν υπολογιστη μηδενίσαμε τις αποστάσεις και καναμε τις ανθρώπινες σχεσεις και την επαφή βαρετή διαδικασία .
εστω και έτσι μέσα απο εδω ας προσπαθησουνε να δωσουμε μια νότα αισιοδοξίας μέσα απο ενα νοσταλγικό ταξίδι στα χρόναι εκεινα που μαςμεγαλωσαν με παρ;αμύθια και μύθους και ας γεμισουμς τουτον τον ιστότοπο με ιστορίες και φωτογραφίες του χωριού μας...

Κατσαρός Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: